|
KATASTROFA SAMOLOTU Z POLSKIM PREZYDENTEM NA POKL 2 lat(a), 1 Miesiąc temu
|
Oklaski: 0
|
|
Prawdopodobnie nikt nie przezyl katastrofy samolotu lecacego na obchody rocznicy zbrodni KATYNSKIEJ.samolot rozbil sie przy podejsciu do ladowania na lotnisku w Smolenski na pokladzie byl min.Lech Kaczynski z żona
|
|
|
|
|
|
|
O:KATASTROFA SAMOLOTU Z POLSKIM PREZYDENTEM NA POKL 2 lat(a), 1 Miesiąc temu
|
|
|
tragedia;(
|
|
edyta
|
|
|
|
|
|
|
|
Wszystkim Polakom, w tym sobie zycze aby ta tragedia pomogla nam wszystkim w zauwazeniu potrzeby jednosci miedzy rodakami- szczegolnie tutaj, poza granicami kraju, gdzie podzialy miedzy Polakami sa naprawde zauwazalne ;(
|
|
magda
|
|
|
|
|
|
|
|
WIELKA SZKODA ZE TYLKO PODCZAS TRAGEDI I POTRAFIMY SIĘ ZJEDNOCZYĆ
TYLU LUDZI ZGINĘŁO KTÓRYCH ZNAMY Z TYLKO Z TV A JEDNAK
ZAL I SMUTEK OGARNĄŁ WIELU POLAKÓW TU NA EMIGRACJI
GDZIE WYDAWAŁOBY SIĘ ŻE NAS TO NIE DOTYCZY A JEDNAK................
WIECZNE ODPOCZYWANIE RACZ IM DAĆ PANIE
A ŚWIATŁOŚC WIEKUISTA NIECHAJ IM ŚWIECI
NIECH ODPOCZYWAJĄ W POKOJU WIECZNYM
AMEN
|
|
BEATA
|
|
|
|
|
|
|
|
wszyscy jestesmy wzruszeni ta tragedia,uczcijmy tutaj za granica pamiec tych ktorzy zgineli,przywiazmy wstazeczki czarne do samochodow,niech to bedzie oddaniem choldu ,niech irlandia widzi ze polacy sa solidarni i w takich chwilach
|
|
bodzio
|
|
|
|
|
|
|
|
takiej tragedii nie doznal zaden kraj w historii ludzkowsci. brak slow ,przywiazmy te wstazeczki obojetnie cos czarnego na okres zaloby
|
|
bozena
|
|
|
|
|
|
|
|
Prochem i cieniem jesteśmy ... jeśli łaska pragnę dodać parę zdań od siebie , niewyobrażalna tragedia ... żal, smutek i zaduma ... w takich chwilach lepiej milczeć niż powiedzieć zbyt wiele ... niestety z ogromnym żalem muszę stwierdzić,że ludzi potrafiących zachować się należycie do zaistniałej sytuacji jest niewielu , ludzi trzeźwo i rozsądnie myślących jeszcze mniej , niesamowicie smutne to i żenujące zarazem,że nawet w takich chwilach, istoty ludzkie są pozbawione empatii ... nie dziwcie się potem skąd są te podziały, brak solidarności , wrogość. Wracając do potrzeby jedności - owszem istnieje - ale nie z troglodytami i ich życiowymi partnerkami splunięcia nie wartymi, o horyzontach myślowych tak ciasnych jak bagażnik w maluchu , mających mniej kultury niż losowo wybrany jogurt w centrze - ktoś nazwie to generalizowaniem, a ja nazywam to rzeczywistością tutejszą w 90% nad czym również ubolewam.
WIECZNE ODPOCZYWANIE RACZ IM DAĆ PANIE
A ŚWIATŁOŚć WIEKUISTA NIECHAJ IM ŚWIECI
NIECH ODPOCZYWAJĄ W POKOJU WIECZNYM
AMEN
Kondolencje dla rodzin , znajomych i wszystkich , którzy w jakimkolwiek stopniu przeżywają zaistaniałą sytuację.
Wszystkiego dobrego.
|
|
Błażej
|
|
|
|
|
|
Oklaski: 0
|
|
straszna tragedia... mimo podziałów, mimo sympatii i antypatii, mimo wszytko - straszna tragedia.
zabolało mnie kiedy usłyszałam słowa radości (?) z ust polaków, których poinformowałam jako pierwsza... dlaczego w taki sposób reagujemy? niedojrzali jestesmy? czy po prostu głupi? każda z osób, która zginęła miała rodzine... dlaczego brak nam empatii?
może lepiej nie wiedzieć
mimo, że nie darzyłam sympatią prezydenta i czlonków PiSu, to jestem potwornie wstrząśnięta.
rodzinom i przyjaciołom wszystkich zabitych przekazuję szczere kondolencje.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
podejrzewam ze nie jestem jedyna osoba ktora chetnie wybralaby sie jutro na msze polska albo chocby symboliczne czuwanie wraz z innymi polskimi obywatelami.
czy ktos ma moze idee gdzie takie to zgromadzenie moznaby bylo zorganizowac? czy juz ktos zoorganizowal?
prosze o informacje
|
|
k
|
|
|
|
|
|
|
|
również byłbym za , nic mi niestety nie wiadomo,jakoby coś takiego miało mieć miejsce, jestem jednak za zdecydowanie,można samemu zorganizować, chętnych proszę wpisywać tutaj pod tym tematem.
pozdrawiam
|
|
Błażej
|
|
|
|
|
polish vigil 2 lat(a), 1 Miesiąc temu
|
|
|
mysle o galwayowskiej katedrze, jezeli bedzie taka ladna pogoda moglibysmy zorganizowac czuwanie na zewnatrz, polska flaga, i kazdy by przyniosl po swieczce, kwatku. niekoniecznie o konkretnej godzinie ale w ciagu dnia.
prosze napiszcie co o tym myslicie
|
|
k
|
|
|
|
|
O: polish vigil 2 lat(a), 1 Miesiąc temu
|
Oklaski: -2
|
|
Kaczynski byl homofobem - spotkala go sluszna kara
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mirek
|
|
|
|
|
O: polish vigil 2 lat(a), 1 Miesiąc temu
|
|
|
a ty nie jesteś człowiekiem bo brak ci współczucia i ogłady!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
kate
|
|
|
|
|
|
|
|
Ja jestem za ... z pewnością jutro się tam udam i złożę kwiaty i zapalę znicz , lecz flagi nie posiadam niestety,jesli wiesz gdzie można kupić w Galway gdzieś, daj znac.
Pozdrawiam
|
|
Błażej
|
|
|
|
|